SCIOS Scope 12 keuring

Op zoek naar een ervaren partner voor SCIOS Scope 12 keuringen? Maak kennis met TOP Inspectie, uw betrouwbare partner voor inspectie en beheer van uw PV- installatie.

Wat is Scope 12? 

Het Scope 12 inspectieprotocol, geïntroduceerd door Stichting SCIOS, is van cruciaal belang voor de veiligheid van uw panden omdat PV installaties een hoog brandrisico met zich meebrengen. In de NEN 3140 – NEN-EN-IEC 62446-1 en het Technisch Document 18 zijn de specifieke eisen opgeschreven om te voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Een SCIOS Scope 12 inspectie minimaliseert de brandrisico’s voor uw pand. 

Voor wie is een Scope 12 keuring? 

Wanneer uw een PV installatie heeft, vereist de verzekering een periodieke SCIOS Scope 12 inspectie. Dit geldt voor bedrijfseigenaren, installatieverantwoordelijken en NEN 3140 keurmeesters, en is van toepassing op diverse soorten elektrische installaties. Zeker weten of u verplicht bent op een scope 12 keuring te laten uitvoeren? Neem contact op! 

Waarom een SCIOS Scope 12 keuring? 

Een SCIOS Scope 12 keuring is niet alleen verplicht volgens strenge veiligheidsnormen van overheden en verzekeringsmaatschappijen, maar ook een strategische investering in de veiligheid en efficiëntie van uw gebouw en installaties. Het draagt bij aan een veilige werkomgeving en minimaliseert risico’s. Bovendien zorgt het voor tijdige identificatie van mogelijke gebreken binnen uw systemen. 

Waarom een SCIOS Scope 12 keuring

Onze aanpak bij SCIOS Scope 12 keuringen 

Bij TOP Inspectie hanteren we een vakkundige aanpak voor Scope 12 keuringen, inclusief: 

 • Grondige visuele inspectie van de PV-installatie 
 • Nauwkeurige metingen en beproevingen aan de elektrische installatie van de PV installatie  
 • Controle van tevoren op het legplan-constructieberekening-installatietekeningen  
 • Gedetailleerd inspectierapport. 
 • Een SCIOS SCOPE 12 verklaring t.b.v. de verzekering 
 • Deskundige beoordeling van herstelwerkzaamheden. 

Na elke inspectie van TOP Inspectie ontvangt u een volledig uitgewerkt rapport met alle meetgegevens, bevindingen en aanbevelingen voor uw administratie en om te tonen aan controlerende instanties.   

Meer weten over de Scope 12 keuring?

Wilt u meer weten over de SCIOS Scope 12 keuring? Neem contact met ons op voor extra informatie, een vrijblijvende offerte of het plannen van een afspraak.  

  DEKRA SCIOS Gecertificeerd

  25 jaar ervaring

  NEN 3140, NEN 1010 en NTA 8220

  Scroll naar boven